De vrijheid om te bewegen

De therapieën bij Fysiotherapie Woensel Zuid

Elk lichaam is anders, en verschillende lichamelijke klachten vragen een andere behandeling. Bij de praktijk Fysiotherapie Woensel Zuid in Eindhoven bieden onze fysiotherapeuten de specialistische zorg waarmee we u weer vrij kunnen laten bewegen.

Fysiotherapie bij diverse klachten

De meeste klachten worden effectief behandeld met algemene fysiotherapie. We hebben het dan over alle klachten van het bewegingsapparaat, zoals:

  • lage rugpijn,
  • heupklachten,
  • knieklachten,
  • peesontstekingen,
  • nek- en schouderklachten,
  • pijn aan pols of enkel,
  • overmatige spierpijn,
  • en diverse andere klachten.

U bent vrij om zonder doorverwijzing een afspraak met ons te maken. Tijdens de intake gaan we na welke behandelmethode voor u het beste aansluit. U krijgt een vaste fysiotherapeut die u aandachtige persoonlijke begeleiding geeft. We werken vervolgens met gerichte oefeningen en technieken aan de versteviging van uw spieren. Zo nodig zoeken we ook naar aanpassingen in uw houding en ontvangt u tips voor wat u wel of juist beter niet kunt doen. Alles zodat u snel weer soepeler gaat bewegen. Wilt u weten of reguliere fysiotherapie u kan helpen?

Plan een afspraak

Schouderklachten

De schouder is 1 van de meest complexe gewrichten van het menselijk lichaam. Pijnen kunnen plotseling ontstaan, bijvoorbeeld na een ongeluk, maar ook geleidelijk. Uitstraling naar de nek, bovenarm of handen is geen uitzondering. Fysiotherapie Woensel Zuid zit in de schouderwerkgroep van Maatschap Orthopedie Groot Eindhoven. Dit is een samenwerkingsverband tussen Maxima Medisch Centrum, het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop en het Catharina Ziekenhuis Eindhoven. Voor mensen met schouderklachten, zijn er diverse trainingsprogramma's. 

Dry needling

Dry needling is een innovatieve behandelmethode in de Nederlandse fysiotherapie. Triggerpoints in de spieren worden op een speciale manier aangeprikt. Hierdoor ontspannen ze blijvend. Dry needling maakt gebruik van een hoge acupunctuurnaald. U ontvangt dus geen injecties.


Een triggerpoint is een plaatselijke spanning in een spier. Deze veroorzaakt lokale druk die kan uitstralen naar andere plekken in het lichaam. Soms zijn triggerpoints de oorzaak van uw klachten. De klachten verminderen vaak al na 1 behandeling. Zijn de klachten van langdurige aard, dan zal de therapeut meerdere spieren behandelen. 

Neem contact op

Geriatrie fysiotherapie

Bij het ouder worden neemt de beweeglijkheid af.  Vaak is daar met fysiotherapie nog veel aan te verbeteren. Dat is de specialisatie van de geriatriefysiotherapeut. Bij ouderen komen vaak diverse gezondheidsproblemen tegelijk voor. Deze kunnen complexe interacties vertonen. Cliënten met beperkingen als gevolg van een beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson, een gebroken heup of andere ouderdomsgerelateerde klachten kunnen zicht inschrijven bij Fysiotherapie Woensel Zuid.


Oefentherapie is hierbij de belangrijkste vorm. Deze therapievorm is gericht op het herwinnen van bewegingsvrijheid en het omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid.

Oedeem-fysiotherapie

Deze therapie richt zich op de behandeling van oedeem. Dat is een abnormale ophoping van vocht in het weefsel. De aanvoer van vocht is dan te groot, of de afvoer ondermaats. Het evenwicht is verstoord. Oedeem-fysiotherapie bestaat uit verschillende onderdelen: 

• Manuele lymfdrainage 

• Compressietherapie 

• Lymftaping 

• Gebruiksinstructies voor therapeutisch elastische kousen 

• Oefentherapie 

• Ademtherapie

U bespreekt met de behandelend fysiotherapeut welke onderdelen voor u het meest geschikt zijn.

Medical taping

Met medical taping steunt u de spieren tijdelijk. Het spierweefsel kan in combinatie met deze taping de bewegingen van het dagelijks leven beter aan. Spieren worden in hun functie ondersteund maar niet beperkt. Lichaamseigen herstel vindt gemakkelijker plaats.  


CureTape lift het weefsel en vermidert de druk. Hierdoor herstellen de bloedcirculatie en de lymfeafvoer. Pijn vermndert direct. het natuurlijke bewegingspatroon is weer te volgen. Terwijl de patiënt het dagelijks leven leidt, ondersteund met wat training, bouwen de spieren zichzelf op en is de CureTape uiteindelijk niet meer nodig.

De effecten worden als volgt ingedeeld:

• Tonusregulatie verbetert de spierfuncties.  

• Belemmeringen in bloedcirculatie en lymfeafvoer worden opgeheven. 

• De pijn wordt verlicht. 

• Ondersteunen gewrichtsfunctie, door: 

- stimulans van proprioceptie
- aanpassing van de bewegingsrichting
- toename van de stabiliteit 

• Beïnvloeding van het neuro-reflectoire systeem.

Ziekte van Parkinson

In het UMC St. Radboud te Nijmegen hebben fysiotherapeuten, ergotherapeuten en logopodisten binnen het ParkinsonNet Eindhoven/Veldhoven een aparte nascholing gevolgd over de ziekte van Parkinson en de behandeling hiervan. De deelnemende leden binnen het ParkinsonNet hebben structureel overleg en nascholing. 


ParkinsonNet 

De ziekte van Parkinson is niet eenvoudig. Het levert vaak problemen op bij de dagelijkse activiteiten. ParkinsonNet verbindt gespecialiseerde zorgverleners die deze problemen behandelen en begeleiden. Zij werken per regio aan samenwerkingsverbanden, om uiteindelijk een groter netwerk te vormen voor betere hulpverlening. De afdeling neurologie en de Paramedische Disciplines van het UMC St. Radboud coördineren dit netwerk.

Niet-aangeboren hersenletsel (NAH)

Eerstelijns NAH-fysiotherapeutische zorg is specialistische fysiotherapeutische zorg voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Voorbeelden zijn CVA, herseninfarct, hersenbloeding, de ziekte van Parkinson en posttraumatisch hersenletsel. 


De specialistische fysiotherapeutische behandelingen zijn erop gericht om de bewegingsvrijheid en zelfstandigheid van cliënten te vergroten en te behouden. De therapie is een combinatie van therapie in de praktijk en oefeningen die u thuis kunt uitvoeren.

Welke vorm van fysiotherapie past bij u?

Om te bepalen welke therapie voor u geschikt is, maakt u een afspraak met onze praktijk. Tijdens een intake bespreekt de fysiotherapeut uw lichamelijke klachten en stelt u samen een behandelplan op. Wilt u een afspraak maken met een van onze fysiotherapeuten?